Ağrı'da seçimi BDP kazandı

Ağrı'da seçimi BDP kazandı

Ağrı'da resmi olmayan sonuçlara göre AKP'ye yaklaşık 5 bin oy fark atan BDP seçimi kazandı. Sokaklara dökülen halk seçim zaferini kutluyor.

YÜKSEKOVA HABER / AJANSLAR

Ağrı'da belediye seçimlerinde BDP ile AKP arasındaki fark giderek büyüyor.  Şu ana kadar açılan 154 sandıkta BDP 19.923 oy alırken, AKP 14.944 oy aldı.

İl merkezi ve köylerde 79 bin 498 seçmenin bulunduğu Ağrı'da 196 sandık, seçimler için kurulmuştu. Şu ana kadar 154 sandık açılırken, BDP'nin oy farkı yaklaşık 5 bine yükseldi.

Ağrı'da oy sayımında BDP'nin açık farkla öne gittiği haberi üzerine binlerce kişi Cumhuriyet alanında kutlamalara başladı. Polis ablukasına aldırış etmeyen kitle, sık sık "Biji BDP", "Biji Serok Apo" sloganları atıyor. Kent merkezinde yüzlerce araçla kentte konvoy halinde gezen halk, kornalar çalarak sevinç gösterilerinde bulunuyor.

"A'DAN Z'YE BARIŞ İSTİYORUZ"

CNN Turk’e açıklamalarda bulunan BDP’nin belediye eş başkan adayı Sırrı Sakık, zaferini ilan ederek, şunları söyledi: “30 Mart’ta da halkımız iradesini beyan etmişti. Bir kez daha tekrar etti. Kazası belasız bir seçim atlattık. Kenti germeye çalıştılar. Halk iradesini bir kez daha ortaya koydu. Burada kazanan aslında barış olmuştur. Acının coğrafyasını halkımızla birlikte barışın coğrafyasına dönüştürmek için görev talep ettik. Barışı çok önemsiyoruz. Birileri üzülüyorsa barış karşıtlarıdır. A’dan Z’ye barış istiyoruz. Barış aktörleri bu süreci kazasız belasız şekilde ete kemiğe büründürmüştür. Bugünkü sonuç da barışın zaferidir. Ağrı’da önemli bir mesaj vardı. Ağrı, ‘Demokratik siyasetin önündeki engelleri kaldırın’ diyor.

‘Projesi olmayan tek belediye başkan adayıyım’ demiştim. Halk da inandı. Önce önümüzü göreceğiz. Bu kentin imkanlarıyla bu kente ne yapılabilir, onu konuşacağız. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum