Ağrı’da seçim zaferi geç saatlere kadar kutlandı

Ağrı’da seçim zaferi geç saatlere kadar kutlandı

Ağrı’da seçim sonuçları BDP’nin kesin kazandığı açıklanması üzerine sokağa çıkan halk, araçlarla korna çalarak, havai fişeklerin atılmasıyla geç saatlere kadar devam etti.

AĞRI - Ağrı’da seçim sonuçları yüzde 100 açılan sandıklarda 23 bin 393 oy ile seçimi kazanması üzerine sokağa çıkan on binlerce kişi atılan havai fişek, araçlarla korna çalarak tur atmaları gece geç saatlere kadar sürdü.

Alanda sarı kırmızı yeşil dev flama, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri açıldı. Ardından Ağrı’ya gelen HDP milletvekilleri, bölge belediye eş başkanları, BDP MYK ve PM üyeleri halkı selamladı. BDP Genel Merkezi  adına Ağrı halkına ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür eden BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, “Agirî artık kan ağlamıyor, Agirî artık direniş kalesi oldu. Burada direnen Kürdistan gerçeği var. AKP’nin 30 Mart seçimlerinden sonra tekrar mindere çıkmak istediklerini söylediler. Bugün tekrar yenilen yıllardır Kürtleri yok sayan ve inkar edilen zihniyet oldu, burada yenilen Kürt analarına  ‘Kürtçe konuşmayın’ diyen AKP Maraş Milletvekilinin zihniyeti dir. Yenen taraf ise Ağrı halkıdır. Yenen şehitlerin değerleridir” diye konuştu. 

Ardından teşekkür konuşmasını yapan BDP Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay, burada kazanan Ağrı halkı ve özellikle kadınların iradesi olduğunu belirterek, Ağrı’yı kadın iradesinin yansıyacağı bir belediyecilik anlayışı getirileceğini söyledi. 

1-296.jpg

En son olarak teşekkür konuşmasını yapan Eş Başkan Sırrı Sakık ise “Ben 7’den 70’e bütün Ağrı halkına ve emeği geçen tüm parti çalışanları arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Az önce Sayın Öcalan’ın Ağrı ve Norşin ile ilgili mesajını okudum. Sayın Öcalan mesajında diyor ki ‘İnanıyorum ki Ağrı ve Norşin halkı barışı büyütecekler, ben bu halka güveniyorum ve onları selamlıyorum’. Biz de diyoruz ki işte Ağrı halkı barışı büyütüyor ve sana selam göndermek için iradeni ortaya koydu. Yüreği burada atan tüm Kürt halkına sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Sakık’ın konuşması sık sık “Selam selam İmralı’ya bin selam”, “Bê serok jiyan nabe”, “Şehît namirin” sloganları ile kesildi. Yapılan konuşmaların ardından çalınan müzikler eşliğinde çekilen halaylar çekildi. Geç saatlerde Ağrılılar bir süre daha araçlarla kornalar çalarak tur atması ardından sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.