Ağrı'da mayın patlaması: 1 çocuk hayatını kaybetti

Ağrı'da mayın patlaması: 1 çocuk hayatını kaybetti

Tendürek’te meydana gelen mayın patlaması sonucu 1 çocuk yaşamını yitirdi, 1 çocuk ağır yaralandı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Taşkesen köyü Kurt Tepe yaylasında meydana gelen mayın patlaması sonucu 1 çocuk yaşamını yitirdi, 1 çocuk ise ağır yaralandı.

Tendürek Dağı’nın içinde bulunan yaylada mayına basan 2 çocuktan Fettah Erden (15) olay yerinde parçalanarak yaşamını yitirdi. Kolları ve bacakları kopan 16 yaşındaki S.Ç. ise ağır bir şekilde yaralandı. 

Konu hakkında açıklama yapan Ağrı Valiliği, patlamanın askerlerce icra edilen operasyonlarda kullanılan mevzilerin bulunduğu bölgede gerçekleştiğini belirtirken, patlayıcının ise PKK tarafından yerleştirildiğini iddia etti.

Valilik açıklamasında Savcılık tarafından patlama hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

KOYUNLARINI OTLATMAYA GİTMİŞLERDİ

Yaylaya aileleriyle birlikte giden 2 çocuğun sabah saatlerinde koyunları otlatmak için konaklama alanından ayrıldığı ve ardından patlamanın yaşandığı kaydedildi.

Patlamada yaralanan 16 yaşındaki S. Ç. Diyadin Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Patlamada yaşamını yitiren 15 yaşındaki Fettah Erden'in cenazesinin ise Diyadin Devlet Hastanesi'ndeki ön otopsi işleminin ardından Erzurum Adli Tıp Kurumu'na (ATK) gönderilmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.