Ağrı’da Kurban Bayramı hareketliliği

Ağrı’da Kurban Bayramı hareketliliği

Ağrı'da, köylerde ve yaylalarda tarım alanlarının biçilmesi ve toplanması nedeniyle uzun bir süre kent merkezine gelemeyen vatandaşlar, Kurban Bayramı arifesinde kente gelerek bayram alışverişini yapıyorlar.

Ağrı'da Kurban Bayramı dolayısıyla çarşı ve caddelerde hareketlilik yaşanıyor.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte gıda ve giyim başta olmak üzere birçok sektörde hareketlilik yaşanırken, Vatandaşlar en çok şekerleme, lokum, fıstık, baklava ürünlerine ilgi gösteriyor.

Kent merkezi Eski Van Caddesine tezgâhlarını kuran seyyar satıcılar ve esnaflar bayrama kadar ellerinde bulundurdukları ürünleri satma uğraşındalar. Caddede vatandaşların şekerleme ve gıda ürünlerine yoğun ilgi gösterdikleri gözlenirken, giyim ürünleri satan tezgâhtarlar ise ürünlerini satamadıklarından yakınıyorlar.

'Eski bayramlar gibi satış yapamıyoruz'

Mağaza sahibi olan Emrah Oğur adlı vatandaş mağazasını kapatarak içindeki giyim ürünlerini caddeye getirerek satmaya çalıştığını söyledi. 5 yıldır ürünlerini bayramlarda bu şekilde sattığını ifade eden, Oğur, "Mağaza işi ile uğraşıyorum, orada iş olmadığı için dükkânımı kapattım tezgâhımı Eski Van Caddesi'ne kurdum. Normalde her yıl bayramlarda tezgâhımı buraya kuruyorum. Eski bayramlar gibi satış yapamıyoruz. 5 yıl önce satışlarımız daha iyiydi. Bu yıl ürünlerimi iyi satamıyoruz. Ağrı'da işte yok, millette para bulunmuyor. Olan parayla kurban alıyorlar, bu nedenle ceplerinde fazla para kalmıyor. Normalde bayram öncesinde bu ürünlerimi mağazada satıyorum. Ramazan bayramında satışlarımız Kurban Bayramı'na göre daha iyiydi" dedi.

'Kalabalık var, ama işlerimiz durgun'

Giyim ürünlerini satan tezgâhtar Sinan Cebe adlı vatandaş ise caddenin çok kalabalık olduğunu ancak bu kalabalığın giyime rağbet göstermediğini belirtti. İşlerin durgun olduğunu dile getiren Cebe, "Kalabalık var, ama işlerimiz durgun. Geçen Ramazan Bayramına göre piyasa çok düşük. Malzeme çok ama alıcısı yok, vatandaşlarda para sıkıntısı da var. Gömlekler, penyeler, tişörtler, çocuk elbiseleri satıyoruz. Fiyatları 5 liradan başlayarak 30 liraya kadar değişiklik gösteriyor. İnşallah satışlarımız iyi olur bizde zaten yarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ağrı’da Kurban Bayramı hareketliliği

Ağrı’da Kurban Bayramı hareketliliği

Ağrı’da Kurban Bayramı hareketliliği

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.