Ağrı'da BDP'den ilk itiraz: Seçimin aleniyeti tehlikede

Ağrı'da BDP'den ilk itiraz: Seçimin aleniyeti tehlikede

BDP'nin Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilmek üzere İl Seçim Kurulu'na yaptığı itirazda, seçim işleyişinde seçim kurulu yetkisinin kolluğa devredildiğini belirtti.

AĞRI - Sırrı Sakık, " Ağrı İl Seçim kurulu tarafından 1 Haziran'da yapılacak seçim ile ilgili seçimin güvenliğiyle ilgili bir kısım kararlar alınmıştır,bu kararlarda seçimlerin başlamasından, seçimin sona ermesine kadar sandık alanı ve sandık çevresinde kolluğun hakimiyeti sağlanmaya çalışılmıştır.Seçim işleyişinde seçim kurulu yetkisini kolluğa devretmiştir" dedi.

İtirazda, "Sandık çevresi ve sandık alanında yurttaşların güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırılmaları,güvenlik görevlilerinin bu alanlarda yoğun bir şekilde bulunması, seçimlerin aleniyeti açısından ciddi problem yarattığı gibi demokratik işleyişe de uygun değildir" ifadleri kullanıldı.

Seçim hukuku gereği seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması gerektiğinin altını çizen Sakık, "Özellikle YSK'nın seçimlere dair 139 ve 140 Numaralı genelgeleri uygulama konusunda açık olmasına rağmen, il seçim kurulunca bu genelgelere aykırı karar verilmesi hukuka aykırıdır. Oy sayım dökümünde problem yaratacak bu uygulama ile seçimlerin sonuçları üzerinde şaibe oluşabilecektir" dedi. Sakık, bu nedenlerle karar numarası belirtilen sözkonusu talimatın gecikmeden kaldırılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum