Ağrı'da 8 Mart etkinliklerine katılım çağrısı

Ağrı'da 8 Mart etkinliklerine katılım çağrısı

KJA Ağrı bileşenleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kentte düzenlenecek eylem ve etkinliklere katılım çağrısı yaptı.

KJA bileşenleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Ağrı'da düzenlenecek etkinliklere ilişkin DBP İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Ağrı Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay ile çok sayıda kadının da katıldığı toplantıda, Şırnak'ın Silopi ilçesinde devlet güçleri tarafından katledilen DBP PM üyesi Sevê Demir, KJA aktivisti Fatma Uyar ile Silopi Halk Meclis Eşbaşkanı Pakize Nayır anıldı. 

Toplantıda konuşan Ağrı Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay, Kürdistan'daki katliamlara dikkat çekti. Barışın ancak kadınlar ile gelebileceğini söyleyen Kubilay, kalıcı bir barış için kadınların mücadelede en ön saflarda yer alması gerektiğini vurguladı.

Özyönetim alanlarında devlet tarafından bedeni teşhir edilen kadınları da hatırlatan Kubilay, "Bu teşhire dur diyebilmek ve ortak bir yaşam kurmak için kadınlara büyük bir sorumluluk düşüyor" dedi. 

Kubilay, kentte 2 Mart günü saat 11.00'da düzenlenecek yürüyüş ve ardından yapılacak etkinliklere katılım çağrısı yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.