Afrin protestolarına izin verilmedi

Afrin protestolarına izin verilmedi

Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da, Afrin harekatını protesto etmek isteyenlere izin verilmedi. İstanbul'da 12 kişi gözaltına alındı.

Afrin harekatı İstanbul’un Kadıköy ilçesinde protesto edilmek istendi. Polis, Altıyol ve çevresinde toplananlara izin vermedi. Bahariye Caddesi ve ara sokaklarda slogan atan 12 kişi gözaltına alındı.

HDP’nin çağrısıyla Ankara’da açıklama yapmak isteyenlere de izin verilmedi. Kızılay semtinde bulunan Ziya Gökalp Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen gruba karşı polis, biber gazı kullandı. Gözaltına alınanlar olduğu belirtildi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’na giden HDP milletvekili Ziya Pir, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile DTK Eş Genel Başkanı Leyla Birlik ve partililer, il binası önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Polisler, HDP binası dışında açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Dışarıda açıklama yapmakta isteyenleri polis, çembere alarak engelledi. Bu sırada polis ve protestocular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

İlgili Haberler
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum