AFP muhabiri: Peşmerge IŞİD’in 2. ismi Abu Abdel Rahman’ı öldürdü

AFP muhabiri: Peşmerge IŞİD’in 2. ismi Abu Abdel Rahman’ı öldürdü

AFP muhabiri Elijah J. Magnier, Twitter hesabından yayınladığı mesajda Nineva bölgesinde IŞİD ile peşmerge arasındaki çatışmada örgütün 2. adamı Abu Abdel Rahman (Adnan İsmail) öldürüldüğünü bildirdi.

AFP muhabiri, tweetinde ’Şeyh Bağdadi’den sonra gelen 2. isim Abu Abdel Rahman öldürüldü’ dedi.

IŞİD ve peşmerge arasında çatışma 

Basnews'in haberine göre, Musul sınırındaki Sipilka Peşmerge Birliği Komutanı Abdulrahman Kewrini, Kürdistan Bölge Yönetimi’nin peşmerge güçleriyle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çatışmaların yaşandığını söyledi.
 
Kewrini, çatışmanın Sinuni bölgesine ve Sincar ilçesine yakın Rabia nahiyesinde meydana geldiğini ifade etti.
 
Peşmerge komutanı: 7 IŞİD militanı öldürüldü

Peşmerge komutanı Kewrini, ’Çatışmalar sonucunda 7 IŞİD militanı öldü, bir çok yaralı var’ dedi.
 
Çatışmaların devam ettiğini belirten Kewrini, ’Peşmerge güçlerimiz ile IŞİD’e bağlı silahlı militanlar sabah saatlerinde çatışma çıktı. Sinune bölgesinde hala çatışmalar sürüyor. Bizden kayıp yok ama IŞİD’in 7 silahlı üyesi öldürüldü ve birçok da yaralıları var’ diye konuştu.
 
Peşmerge Komutanı bölgenin son durumuyla ilgili olarak şunları kaydetti:
 
’Sinune bölgesi şu an tamamen Peşmerge güçlerinin kontrolü altındadır. IŞİD örgütü de güçlerimiz tarafından uzaktan izlenmektedir. Peşmerge güçlerimizin moral değeri ise oldukça yüksek.’ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum