AFAD: Deprem Kuzey Anadolu fayında oldu

AFAD: Deprem Kuzey Anadolu fayında oldu

Silivri açıklarında meydana gelen depremin Kuzey Anadolu fayı üzerinde meydana geldiğini söyleyen AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Hasarlı binalara girmeyin" dedi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, merkez üssü Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğündeki depremin, Kuzey Anadolu fay hattında (KAF) meydana geldiğini açıkladı.

Nurlu, “Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi. 4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Hasarlı binalara girmeyin” dedi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu

 

Kuzey Anadolu fayı (KAF) olarak anılan fay hattı, dünyanın en aktif ve en önemli kırık hatları arasında sayılıyor. KAF, doğuda Bingöl’ün Karlıova çöküntüsünden başlayıp batıda Bolu şehir merkezi civarında çatallanarak önce iki, Geyve’nin batısında da üç ana kol boyunca Ege Denizi’nin kuzeyine kadar yay gibi uzanıyor. KAF’ın uzunluğu yaklaşık 1200 km, genişliği ise 100 m ile 10 km arasında değişiyor. 1992 yılındaki Erzincan, 1983 yılındaki Erzurum 1966 yılındaki Varto, 1999 yılında çok fazla can ve mal kaybına neden olan İzmit, Düzce ve Adapazarı depremleri bu fay kuşağında olmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.