Adli Tıp: Cansu Kaya tecavüze uğramadı, suda boğularak öldü!

Adli Tıp: Cansu Kaya tecavüze uğramadı, suda boğularak öldü!

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Genel Kurulu, Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda ölü bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın suda boğularak öldüğünü belirten rapor verdi.

14 Haziran 2015'te, garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi'ndeki restorandan mesai bitimi ayrılan ve daha sonra ortadan kaybolan Cansu Kaya'nın 3 gün sonra Dalyan Kanalı Çandır Geçişi Mevkisi'nde, su üzerinde cesedi bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Cansu Kaya'nın, Muğla Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan ilk otopside, elle ve telle boğulduğu ve tecavüze uğradığı bulgularına rastlandığı yolunda rapor verildi.

Bunun üzerine sanık avukatları yeni rapor talebinde bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ikinci raporda ise genç kızın suda boğularak öldüğü belirtildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği rapora Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya'nın avukatları itiraz etti. 

Dosya, itiraz üzerine Adalet Bakanlığı Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderildi. Buradan da gelen ve 44 uzmandan oluşan kurulun verdiği raporda, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği rapordaki gibi Cansu Kaya'nın suda boğularak öldüğü, tecavüz bulgusuna rastlanmadığı ve travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı ifadeleri yer aldı.

Kaya Ailesi'nin gönüllü avukatlarından İsmail Can Varol, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Genel Kurulu'ndan gelen raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporun aynısı olduğunu, hiçbir yerine dokunulmadan gönderildiğnii öne sürüp, itiraz edeceklerini söyledi. Varol, Türkiye'nin yetkin bir üniversitesinin tıp fakültesi adli tıp anabilim dalı başkanlığından tüm bu çelişkilerin giderilmesi ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için rapor düzenlenmesi için karar alınmasını talep edeceklerini belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.