Adıyaman’da 'Uğur Kurt' Eylemi

Adıyaman’da 'Uğur Kurt' Eylemi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi 150 kişi, İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında başına isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümünü oturma eylemi yaparak protesto etti.

ADIYAMAN - Demokrasi Parkı önünde toplanan ellerinde pankart ve dövizler bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi, Uğur Kurt'un öldürülmesini protesto etti.

Kalabalık adına açıklama yapan Dernek Sekreteri Hüseyin Öztürk, "Devlet terörüne artık yeter. Adaletsizliği ve vicdansızlığa artık yeter. Gençlerin öldürülmesine artık yeter. Cemevlerimize saldırılara artık yeter. Ölümler üzerindeki ayrımcılığa artık yeter. Berkin Elvan yetmedi, şimdi de Uğur Kurt. Acaba sıra hangimizde? Okmeydanı Cemevi içinde polis kurşunuyla Uğur Kurt isimli canımız yaşamına son verildi. Alevi düşmanlığı, ayrımcılık ve nefret Cemevlerimizde saldırmaya kadar uzandı. Bu adaletsizliğe vicdansızlığa karşı artık yeter diyoruz. Bugün devletin geleneksel zihniyeti ve AKP eliyle yapılan tek şey katliamdır. Alevilerin tek kurtuluşu onurlu bir mücadelenin çıtasını yükletmek yada onurlu mücadele verenlerin yanında saf tutmaktır" dedi.

Açıklamanın ardından 'AKP'nin polisi, Uğur'un katili' sloganları atarak, 10 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık, olaysız şekilde dağıldı.

Adıyaman’da 'Uğur Kurt' Eylemi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.