Adilcevaz’da Sebze Fidesi Satışları Başladı

Adilcevaz’da Sebze Fidesi Satışları Başladı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, vatandaşların bahçelerine ve bostanlarına ekmek için aldıkları meyve ve sebze fideleri satışları başladı.

İlkbahar döneminde kurulan seralarda çimlendirilen tohumlar fide haline getirilerek, özellikle köylü vatandaşlar tarafından satın alınarak yaz mevsiminde sebze ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Adilcevaz’da yıllardır meyve, sebze ve fidecilik işiyle uğraşan Mustafa Kanar, onlarca çeşit sebze ve meyve fidesi satışını yaptıklarını ifade ederek, “Babadan kalma fide yetiştirme mesleğini yıllardır sürdürüyorum. Her yıl mart ayında bahçemizde kurduğumuz seralarımızda tohumlarımızı çimlendirerek fide oluncaya kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha sonra bu fidelerimizi mayıs ayının gelmesiyle birlikte satışa sunmaya başlıyoruz. Fidelerimizin tanesini 35 kuruştan satıyoruz. Seramızda kavun, karpuz, domates, salatalık ve biber çeşitleri ile yaz kabağı gibi her çeşit fideyi yetiştirerek satışa sunuyoruz” dedi.

Mustafa Kanar, ayrıca iklim şartlarına uygun tohumlarla yetiştirilen fidelere vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade ederek, sebze fidelerinin yanı sıra poşette değişik gül, asma üzüm ve süs ağaçları da yetiştirerek satışa sunduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.