Adilcevaz’da Ceviz Festivali

Adilcevaz’da Ceviz Festivali

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 24. Ceviz Festivali ve Kültür Etkinlikleri coşkuyla kutlandı.

İlçede uzun bir aradan sonra yeniden düzenlenen Ceviz Festivali ve Kültür Etkinlikleri, yapılan ceviz çalıştayının ardından festival ile sona erdi.

Festival programı, ilçede bulunan ceviz bahçelerinin gezilmesiyle başladı.

Ardından Belediye Meydanında düzenlenen program, Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen tarafından "Ceviz yetiştiriciliği, cevizin besin değeri ve beslenmedeki önemi" üzerine verilen konferansla devam etti.

Folklor ekibinin Adilcevaz yöresine ait halk oyunlarının sergilenmesinin ardından, en iyi ceviz yarışması, ceviz bahçesi yetiştiriciliği yarışması, ceviz reçeli yarışması ve kurumlar arası voleybol turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

En iyi ceviz yarışmasında Gökhan Yardım birinci, Murat Bilici ikinci, Çağatay Taşkın üçüncü olurken, ceviz bahçesi yetiştiriciliğinde Murat Bilici birinci, Orhan Elçelik ikinci, İsmail Günay üçüncü oldu. Ceviz reçeli yarışmasında ise Saliha Dalkıran birinci olurken, Esma Özatlar ikinci, Çetin Göl üçüncü oldu.

Festival, düzenlenen müzik şöleni ile birlikte katılımcıların halay çekmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.