Aday olmadan cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı

Aday olmadan cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı

Arnavutluk meclisinde cumhurbaşkanlığına aday çıkmamasına rağmen seçim yapıldı. Meclis başkanı ilk turda yaşanan aksaklığa rağmen ikinci tura geçeceklerini söyledi.

Arnavutluk’ta cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turu her hangi bir aday olmamasından dolayı ‘adaysız’ geçti. Meclis çalışmalarını boykot eden muhalefet milletvekilleri mecliste gerçekleşen oturuma katılmadı.

Arnavutluk’ta hiç bir temsilcinin cumhurbaşkanlığına aday olmadığı için seçimlerin ilk turu ‘adaysız’ geçti. İlk aşamadaki ‘adaysızlığa’ rağmen toplam beş turdan oluşan cumhurbaşkanlığı seçimi sistemi uygulanmaya devam edecek. Son turda da aday çıkmaması durumunda yeni seçim eylül ayında yapılacak.

Arnavutluk Meclisi’nin başkanı İlir Meta, ilk turda yaşanan adaysızlığa rağmen ikinci tura geçileceğini söyledi. Görev süresi 24 Temmuz’da dolacak Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani’den sonra gelecek cumhurbaşkanını seçebilmek için adayların meclisteki en az 20 milletvekilinin desteğini alması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.