Adana'da Yağmur Sel Oldu

Adana'da Yağmur Sel Oldu

Rögarların yağmur sularını çekmemesi ve çoğunun tıkalı olduğunun anlaşılması ile kentin birçok ana caddesi sel suyuyla dolarken Adana Valiliği, krizi masası oluşturdu.

Rögarların yağmur sularını çekmemesi ve çoğunun tıkalı olduğunun anlaşılması ile kentin birçok ana caddesi sel suyuyla dolarken Adana Valiliği, krizi masası oluşturdu. Vali Vekili Halis Arslan başkanlığında bir araya gelen bazı kurum ve belediye yetkilileri alınacak önlemler ve sağanak yağışının neden olduğu olumsuzlukları değerlendirdi.

AFET HALİ

Öte yandan şiddetli sağnak nedeniyle kentin birçok noktasında evleri ve işyerleri sular altında kalan vatandaşlar, ilgili kurumlara ulaşamayınca uzak illerdeki yakınlarını arayıp, iletişim kurup kendilerine yardım edilmesi için girişimde bulundu. Sarıçam İlçesi ile Seyhan İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'ndeki bazı tek katlı ev ve işyerlerinde 1 metreyi bulan sel suyu birikti.

Bu arada kentin doğusundan batısına uzanan 12 metre genişliğindeki 2 ayrı DSİ kanalının her iki yakasındaki sahil yollarının dahi yağmur sularını kanallara tahliye edememesi vatandaşları çileden çıkardı. Sürücüler, Bir kenarı kanal olan caddede yağmur sularının kaldırım seviyesine kadar çıkmasını anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi önünde dahi yağmur suyunun asfalt üzerinde yarım metreye yükselmesi üzerine ulaşımın sağlanamaması sürücüleri isyan ettirdi. Seyhan İlçesi D-400 karayolunda bir minibüste mahsur kalan 4 kişilik aile, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Merkez Sarıçam İlçesi'nde de birçok evde mahsur kalanlar saatlerce yardım bekledi.

Yağmur suyunun caddeler üzerinde 30-40 santime çukur geçişlerde yarım metreye ulaştığı Adana il merkezinde öğlene doğru yağışın hızını kesmesi ile kısmen rahat bir nefes alındı. Yağmur suyunun meyilli ana caddelerde dahi birikmiş olması, Türkmenbaşı gibi yeni açılmış caddelerin dahi ulaşıma olanak vermemesi, karayolları tarafından yapqtırılan D-400 kentiçi geçişindeki battı-çıktılarda da yağmur suyu birikmesi dikkat çekti. Birçok otomobil servisi ise yollarda motoru su alan araçlara ulaşmakta geciktiği için sürücülerin sinirleri iyice gerildi, çok sık tartışmalar yaşandı.

KÖPRÜ YİNE GEÇİT VERMEDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın, "Bir daha su birikmeyecek" sözü verdiği, gazetecileri çay içmeye davet ettiği Adana Valiliği civarındaki demir köprünün altı yine göle dönüp kapandı.

Belediye ekipleri, sel suları altında kalan ev ve işyerlerinde tahliye çalışmalarına yetişemedi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri saat 11.00'e kadar yapılan ölçümlerde Adana kent merkezine metrekareye 67 kilogram yağış düştüğünü, yağışların gün boyu ve 2 gün daha devam edeceğini bildirdi.

Adana'da Yağmur Sel Oldu

Adana'da Yağmur Sel Oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.