Adana'da Cerattepe direnişine destek

Adana'da Cerattepe direnişine destek

Adana'daki Emek ve Demokrasi Güçleri, Cerattepe direnişini desteklediklerini belirterek, "Cerattepe halkına destek olalım. Kapitalizm bizi yok etmeden, biz kapitalizmi yok edelim" dedi.

Adana'daki Emek ve Demokrasi Güçleri, Cerattepe için direnen Artvin halkına destek vermek amacıyla Atatürk Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

Sağanak yağışa rağmen Cerattepe direnişine bir ses olmak için bir araya gelen kitle direnişini sahiplendiklerini vurguladı. Artvin ve çevresinin el değmemiş doğasını yok edecek çok sayıda maden projesi olduğuna dikkat çeken Pelin Çiçek, Cerattepe'deki doğal orman alanlarında başlatılmak istenen madencilik faaliyeti hayata geçerse, sırada bekleyen 358 maden ruhsatının çıkmasının da kolaylaşacağını söyledi. Halka ettiği küfürlerle bilinen Cengiz Holding'in doğa ve insan katliamlarındaki sicilinin çok kabarık olduğunu belirten Çiçek, "Şimdi de gözlerini Artvin'in doğasına ve insanlarının yaşamına dikmiş" dedi. 

Türkiye halklarına seslenen Çiçek, "Gelin sermayenin yağma ve katliam düzenine karşı, doğanın yaşama hakkını, çeşitliliğini ve sürekliliğini savunalım. Cerattepe halkına destek olalım. Kapitalizm bizi yok etmeden, biz kapitalizmi yok edelim" dedi.

Açıklama sloganlarla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.