Adana Demirspor Anonim Şirketi Kuruldu

Adana Demirspor Anonim Şirketi Kuruldu

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor Kulübü bünyesinde Adana Demirspor Futbol Anonim Şirketi kurulduğu bildirildi.

Mavi-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 22 Nisan 2014 tarihinde tescil edilen Adana Demirspor Futbol Anonim Şirketi'nin kulübe bağlı bir şirket olduğu belirtildi. Açıklamada, şirket hisselerinin yüzde 100’ünün Adana Demirspor Kulübü Derneği'ne ait olduğu, bu nedenle tamamen kulübe bağlı bulunduğu kaydedildi.

Hisse satışı gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmayacağına dikkat çekilen açıklamada, “Kuruluş yapısı nedeniyle böyle bir durum günümüzde veya gelecekte de teknik olarak da mümkün olmayacaktır. Bu şirket ile Adana Demirspor önüne veya arkasına herhangi bir ibare gelmeyecektir. Adana Demirspor Futbol Anonim Şirketi, finansal altyapının yeniden yapılandırılması amacıyla kurulmuştur. Kalıcı gelir projelerimizin finansal altyapısını sağlayacaktır. Ticari gelir oluşturacak projelerin dernek statüsüyle gerçekleştirilmesi birçok açıdan uygun olmamaktadır. Profesyonel futbol faaliyetlerinin dernek yapısı sahipliğinde bir ticari şirket altında yapılması günümüzde tüm önde gelen kulüplerin uyguladığı ve günümüz ekonomik şartlarının gerektirdiği bir durumdur. Yönetim kurulu bu alanda dünyada ve ülkemizdeki kulüp şirket modellerini inceleyerek kulübümüz açısından en uygun modeli seçerek hayata geçirmiştir. Kurulan yapının başka bazı kulüplerde olduğu gibi şahısların sahipliğinde bir şirket olması kesinlikle söz konusu değildir. Adana Demirspor Futbol Anonim Şirketi'nin kalıcı gelirlere sahip ve şahıslara muhtaç olmayan bir kulüp olma yolundaki yol haritamızda önemli bir başlangıç olduğu konusunda kamuoyunu temin ederiz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.