Adalet Bakanı: İstismar iddiaları net değil

Adalet Bakanı: İstismar iddiaları net değil

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Gül, 'Olayın cinsel istismar boyutuyla ilgili iddiaların doğru olup olmadığı, adli tıp soruşturmasının ardından netlik kazanacaktır.' dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Ankara Polatlı’da kaybolduktan günler sonra bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile ilgili açıklamada bulundu. Gül, cinsel istismar iddialarına değindi, ‘bir şey söylemek için erken olduğunu’ belirtti.

Gül şu ifadeleri kullandı, “adli tıp soruşturmasının ardından netlik kazanacaktır. Şu anda bununla ilgili fiilin olup olmadığıyla ilgili tam bir şey söylemek erken olur” diye konuştu. Adalet Bakanı Gül yeni dönemde kastrasyon uygulamasının kanunlaşacağını belirtti.

Bakan Gül, şöyle devam etti:

“Sosyal medyada cesedin farklı parçalara ayrıldığı gibi bir takım yanlış, doğru olmayan bilgiler var. Bu konuda savcılık makamının bilgilendirmesine itibar edilmesi gerekir.”

Adalet Bakanı Gül yeni dönemde kastrasyon uygulamasının kanunlaşacağını belirtti.

Eylül Yağlıkara ile ilgili dün de Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ , bu olayın ardından cinsel istismar olaylarına karşı düzenleme yapılan kastrasyon çalışmasının yeni dönemde süratle hayata geçirileceğini belirtmişti.

Öte yandan Eylül cinayetinin şüphelisi olarak gözaltında bulunan ancak ilk sorgusunda konuşmayan Uğur Koçyiğit, Eylül’ün cansız bedenine ulaşılmasının ardından yeniden sorguya alınacak. Eylül’ün katledilmesi ile ilgili Adli Tıp’ın incelemei sürüyor. (HABERTÜRK)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.