Adaklı ve Kadıköy'de sel felaketi: Köylüler destek bekliyor!

Adaklı ve Kadıköy'de sel felaketi: Köylüler destek bekliyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Adaklı (Alekanan) ve Kadıköy (Kadyan) köyleri için acil yardım çağrısı yapılırken, evlerini tahliye eden köylüler, destek bekliyor.

İlçeye 20 km uzaklıkta bulunan  Kadıköy (Kadyan) ve Adaklı (Alekanan) köylerinde, 4 gündür etkisini gösteren sağanak yağışın yol açtığı sel felaketinin etkileri devam ederken, köy için acil yardım çağrısında bulunuldu.

Köylerden geçen derelerin taştığı, bazı ahır ve samanlıkların sel nedeniyle yıkıldığı öğrenilirken, taşan derelere yakın bölgelerde ikamet eden köylüler ise evlerini boşaltmış durumda.

Dere yatağında bulunan küçük ve büyükbaş hayvanlar da barındırıldığı ahırlardan tahliye edildi.

Köylere sadece Yüksekova Şantiye Şefliği'ne ait iş makinelerinin müdahale ettiği öğrenilirken, köylüler bölgeye AFAD ekiplerinin gelmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Yüksekova Haber muhabirine açıklama yapan köylüler, gelen yardımların çok az olduğunu belirterek, "Birkaç iş makinesinin dışında gelen herhangi bir destek yok. Çoğumuz evlerini boşalttı. Hayatımız boyunca böyle bir sel felaketi görmedik. Acil çağrıda bulunuyoruz. Buraya daha çok iş makinesinin ve AFAD ekiplerinin gelmesi gerekiyor. Allah bizlere yardım etsin" dedi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan yağışlar ve meydana gelen sel felaketi nedeniyle Kadıköy ve Adaklı köylerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

f1-014.jpg

f2-014.jpg

s1-105.jpg

s2-077.jpg

s3-046.jpg

s4-025.jpg

s5-013.jpg

İlgili Haberler
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum