Açlık grevinin 111'inci gününde 111 aydından gazete ilanı

Açlık grevinin 111'inci gününde 111 aydından gazete ilanı

Aralarında avukatlar, yazarlar, gazeteciler ve sanatçıların bulunduğu 111 isim, 111 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gazetelere ilan verdi.

111 gündür açık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için aydın, sanatçı, milletvekili, avukat ve insan hakları savunucusu 111 isim Hürriyet, Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerine ilan verdi.

Aralarında Akın Birdal, Aslı Erdoğan, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Barış Bıçakçı, Emrah Serbes, Ercan Kesal, Fatih Portakal, Ferzan Özpetek, Filiz Kerestecioğlu, Hayko Cepkin, Latife Tekin, Murathan Mungan, Müjde Ar, Menderes Samancılar,  Özgür Mumcu, Özcan Alper, Rutkay Aziz, Selçuk Kozağaçlı, Şebnem Korur Fincancı, Türkan Elçi, Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay’ın da olduğu 111 isim “Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin” diyerek çağrıda bulundu.

‘NURİYE VE SEMİH ÖLMESİN’

.

İŞLERİNDEN EDİLEN ONBİNLER…

Gülmen ve Özakça’nın durumuna dikkat çeken ilanda “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan sadece ikisi. İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar. 111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir” ifadeleri yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.