Açlık grevindeki Leyla Güven'in kızı: Kritik eşiği aşmış durumda

Açlık grevindeki Leyla Güven'in kızı: Kritik eşiği aşmış durumda

Açlık grevindeki HDP milletvekili Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan, annesinin sağlığıyla ilgili kötü bir gelişme yaşanmasından endişe duyduklarını belirtti. Temizkan, "Sağlığıyla ilgili kritik eşiği aşmış durumda" diye konuştu.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, başlattığı açlık grevi 56’ncı gününe girdi.

Güven’in kızı Sabiha Temizkan, annesinin sağlığıyla ilgili kötü bir gelişme yaşanmasından endişe ettiklerini söyledi.

Temizkan, “Sağlığıyla ilgili kritik eşiği aşmış durumda. Her an sağlığında kötü bir gelişme olmasından endişe ediyoruz” dedi.

‘TALEBİ KARŞILANMAZSA AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRMAYACAK’

Temizkan, sık sık görüştüğü annesinin, taleplerinin karşılanmaması halinde açlık grevini sonlandırmayacağını anlatarak, şunları söyledi:

“Her hafta görüşüyorum. Bugün açlık grevinde 56’ncı gününde. En son 31 Aralık pazartesi günü gördüm. Morali yüksekti, genel olarak güçlü görünüyor. Tansiyon, baş ağrısı, uykusuzluk ve halsizlik problemleri var. Sese, kokuya ve ışığa karşı hassasiyet durumu gelişmiş. Sağlığıyla ilgili kritik eşiği aşmış durumda. Her an sağlığında kötü bir gelişme olmasından endişe ediyoruz. Ancak annem talebinin gerçekleşmemesi halinde açlık grevini sonlandırmayacağını söylüyor. Talebi de Abdullah Öcalan ile ailesi ve avukatlarının görüştürülmesi. Annemi, bunun toplumsal barışa katkı sunacağını belirtiyor.” (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.