Açık öğretim okulları artık e-devlet sisteminde

Açık öğretim okulları artık e-devlet sisteminde

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında, “e-Dönüşüm / e-Devlet İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Konferans Salonu’nda imzalan protokol ile açık öğretim okullarında okuyan öğrenciler, resmi geçerliğe sahip barkotlu öğrenci belgesi ile mezuniyet belgesini e-Devlet kapısı üzerinden alabilecek.

Protokol töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açık öğretim okullarından öğrenim çağı dışına çıkmış ve çeşitli nedenlerle öğrenimlerini tamamlayamamış bireylere ve öğrenim çağı içerisinde olup da lise öğrenimini bu okullarda tamamlamak isteyen öğrencilere yurt içinde ve yurt dışında bu hizmetleri verdiklerini aktardı.

Bakan Yılmaz, açık öğretim okullarından engelliler, tutuklu ve hükümlüler, askeri kışlalarda görevlerini yapmakta olan er ve erbaşlarında yararlandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.