‘ABD’ye göre, Esad’ın 14 ayı daha var’

‘ABD’ye göre, Esad’ın 14 ayı daha var’

Associates Press haber ajansı, ABD yönetiminin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Mart 2017’den önce görevden ayrılmasını beklemediğini bildirdi.

Associates Press’e sızan ve Suriye kriziyle ilgilenen Amerikalı yetkililer için hazırlanan belgede, Esad’ın ve yakın çevresinin 14 ay sonra görevlerinden ayrılmaları öngörülüyor.

Suriye’de geçiş süreci bu şekilde tamamlanırsa, ABD Başkanı Barack Obama Ocak 2017’de görevi halefini devrettiğinde, Esad hala iki ay daha Suriye Devlet Başkanı olacak.

Söz konusu takvim ise Birleşmiş Milletler’in de onayladığı barış planına dayanıyor.

İlk kez Kasım ayında Viyana’daki uluslararası konferansta gündeme gelen plana göre Suriye’de Mayıs ayında meclis feshedilecek.

Ülkede Ağustos 2017’de hem başkanlık seçimi hem de genel seçim yapılacak.

Suriye’yi o döneme dek geçici bir yönetim idare edecek.

Associated Press ajansı ise haberinde Suriyeli muhaliflerin Esad’ın bir an önce görevi bırakmasını istediklerini; Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye gibi ABD’nin müttefiklerinin Washington’un tutumunu “ihanet” olarak görebilecekleri yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.