Abdullah Zeydan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Abdullah Zeydan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

HDP milletvekili Abdullah Zeydan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Dava, 11 Ocak'a ertelendi.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın, Diyarbakır’da açılan davası bugün görüldü. Zeydan’ın tutukluk halinin devamına karar verildi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi görülen dava için önceki gün Elazığ Cezaevi’ne götürülmüştü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Zeydan mahkemeye götürülmeden önce adliyede yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşmayı HDP milletvekilleri Berdan Öztürk, Meral Danış Beştaş, Ayşe Acar Başaran, Dilek Öcalan, Leyla Birlik, Ziya Pir ve Nihat Akdoğan da izledi.

‘HDP’LİLER TUTUKLANMASAYDI, HAYIR BLOĞU KAZANACAKTI’

Duruşma İstinaf Mahkemesi’nin bozma kararı ve iddianamenin okunmasıyla başladı. Savunmasını yapan Abdullah Zeydan, dokunulmazlıklarının yargı kararı ile değil siyasi bir kararla kaldırıldığını söyledi. Zeydan, “Dokunulmazlıklarımızın kaldırılması yargı makamlarının talebi ile olmamıştır. Cumhurbaşkanı’nın defaatle yaptığı açıklamalar ile adeta parlamentomuza talimat vermesi, emir vermesi ve baskı altına alması suretiyle siyasi bir kararla dokunulmazlıklarımız kaldırılmıştır” dedi.

Zeydan, 16 Nisan referandumunu kazanılması için HDP’li milletvekillerinin tutuklandığını belirtti. Zeydan, “Herkes çok iyi biliyor ki HDP’yi bu yönlü saldırı ve baskılar olmasaydı eş genel başkanlarımız tutuklu olmasaydı kesinlikle ‘hayır’ yani barış ve demokrasi bloğu kazanacaktı” diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Abdullah Zeydan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 11 Ocak’ta görülecek.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.