Abdullah Zeydan: Yüksekova’nın il olması güvenlikçi bir politika ve yaklaşım

Abdullah Zeydan: Yüksekova’nın il olması güvenlikçi bir politika ve yaklaşım

Yüksekova’nın il yapılması ile ilgili konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan: “Asker, polis sayısını arttırma, oradaki insanlar üzerinde daha fazla baskı ve sindirme politikası oluşturma adına alınmış bir karar” dedi.

YÜKSEKOVA HABER

Hakkari ve Şırnak’ın isimleri değiştirilerek ilçe yapılması, Yüksekova ve Cizre’nin de il yapılmasını öngören yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması ile ilgili Yüksekova Haber’e açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova ile Cizre’nin il olması kararının güvenlikçi bir politika ve yaklaşım olduğunu söyledi.

‘BU İLÇELERİ DÜŞÜNSELERDİ EVLERİNİ BAŞLARINA YIKMAZLARDI’

Söz konusu kararın halkın yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik atılan bir adım olmadığını belirten Zeydan şöyle devam etti: “Asker, polis sayısını arttırma, oradaki insanlar üzerinde daha fazla baskı ve sindirme politikası oluşturma adına alınmış bir karar. Böyle bir yaklaşım olmasaydı, sokağa çıkma yasağı döneminde görürdük. Bu ilçeleri düşünselerdi evlerini başlarına yıkmazlardı. Bu yönlü biz bu kararın doğru bir karar olduğuna inanmıyoruz” dedi.

‘HAKKARİ HALKIMIZDA BÜYÜK BİR MAĞDURİYET YARATACAK’

Hakkari’nin 80 yılı aşkındır il olduğunu hatırlatan Zeydan, “İnsanlar genellikle memuriyet ve il olma özelliği üzerinden geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Bu karar özellikle Hakkari halkımızda büyük bir mağduriyet yaratacaktır. Yanlış bir karar, biran önce bu tasarının torba yasadan çıkarılması, geri çekilmesi yönünde siyasi hamlelerimizi atacağız” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.