Abdülkadir Selvi: Sırada HDP’lilerden bazılarının tutuklanması var

Abdülkadir Selvi: Sırada HDP’lilerden bazılarının tutuklanması var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında kayyım atamaları sonrası sıranın HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına geldiğini yazdı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında kayyım atamalarından sonra sıranın HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına geldiğini yazdı. 

Selvi, "PKK ile mücadelede yeni döneme girildi" başlıklı yazısında kayyım atamaları ve askeri operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, "Yeni dönemi", Başbakan Binali Yıldırım'ın "Artık savunma yok, taarruz var" sözlerine dayandırdı. 

Kırsal bölgelerde operasyonlara devam edileceğini belirten Selvi'nin kaleme aldığı yazısının DBP'li belediyelere yapılan kayyım atamaları ve milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili bölümü ise şu şekilde: 

"Yeni dönemin kodlarını iyi okumakta yarar var. Hatırlarsanız HDP'li belediyelere kayyum ataması ilk torba kanununda vardı, son anda çıkarılmıştı. O sıralarda İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, kayyum atamasına sıcak bakmadığı, "Seçimle gelen seçimle gitsin" düşüncesinde olduğu kulağıma gelmişti. İçişleri Bakanlığı'ndaki değişim sürecinde kayyum uygulaması çıkarıldı ve Soylu döneminde uygulandı. Kayyum konusunda Başbakan Binali Yıldırım'ın da çok kararlı olduğunun altını çizmekte yarar var. Sırada dokunulmazlığı kaldırılan HDP'lilerden bazılarının tutuklanması var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.