"ABD'li başkan adaylarının 'Putin kartına' başvurmasından üzüntü duyuyoruz"

"ABD'li başkan adaylarının 'Putin kartına' başvurmasından üzüntü duyuyoruz"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'deki seçim kampanyalarında başkan adaylarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ismini sürekli olarak anmasından üzüntü duyduklarını belirtti.

ABD'de Demokratların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 'övmekle' suçladığı Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, 'ABD ile Suriye konusunda imzalanan anlaşmayı bozan tarafın Rusya olduğu ve Putin'in ABD liderlerine saygısının olmadığını' savunmuştu.

Peskov Trump'ın bu açıklamalarını şöyle değerlendirdi: "ABD'de seçim öncesi tartışmaları devam ediyor. Rusya bu tartışmalara karışmayı planlamıyor. Seçim kampanyasında yer alan kişilerin retoriği konjonktürel değişikliklere bağlı olarak şekil alıyor. Bu, anlaşılır ve açıklanabilir bir şey." "Elbette bu tartışmalarda Rusya'nın isminin olumlu bir çerçevede geçmesini isterdik" diye devam eden Peskov, "Fakat maalesef Rus kartı ve Devlet Başkanımızın (Vladimir Putin) ismi ABD'deki seçim kampanyasının ayrılmaz bir parçası hâline geldi. Bundan üzüntü duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.