ABD’li 148 akademisyenden ‘Türkiye’ çağrısı

ABD’li 148 akademisyenden ‘Türkiye’ çağrısı

ABD’li 148 akademisyen, ABD hükümetinden Türkiye’de akademideki baskının kaldırılarak tutuklanan akademisyenlerin serbest bırakılması için girişimde bulunmasını istedi.

ABD’li 148 akademisyen ABD’nin İnsan Haklarından Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tom Malinowski de, Barış İçin Akademisyenler için mektup yazarak akademideki baskının kaldırılarak tutuklanan akademisyenlerin serbest bırakılması için ABD hükümetinden girişimde bulunmasını istedi.

Bianet’in haberine göre, mektupta imzası bulunan ABD’li akademisyenlerin, Türkiye’deki akademisyenlerin hükümet tarafından uğradıkları hak ihlallerine karşı büyük bir şok yaşadıkları ve alarm geçtikleri belirtildi.

Mektupta, ABD hükümetinden Türkiye’yi tutuklu bulunan akademisyenlerin serbest bırakması ve akademik özgürlüğün sağlanması için hareket etmeye çağırması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.