AB’den tutuklamalara tepki

AB’den tutuklamalara tepki

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Johannes Hahn, Önderoğlu, Korur Fincancı ve Nesin’in Özgür Gündem gazetesinde Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmasına tepki gösterdi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin tutuklanmasına Avrupa Birliği’den (AB) tepki geldi.

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Johannes Hahn tarafından yapılan açıklamada, tutuklamaların Türkiye’nin medya özgürlüğünün de içinde bulunduğu temel hakların ihlali olduğu ifade edilirken masumiyet karinesinin gözardı edildiği belirtildi.

AB üyeliğine aday olan Türkiye’nin mümkün olan en yüksek demokratik standartları uygulaması gerektiğinin sıkça hatırladığının belirtildiği açıklamada ‘AB’ye girmek isteyen her ülkenin insan haklarını garanti alması gerekir’ ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada özgür ve bağımsız medyanın demokratik toplumlar için hayati öneme sahip olduğu belirtildi. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.