AB'den Türkiye'ye ateşkes çağrısı

AB'den Türkiye'ye ateşkes çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili, "Ateşkes ilan edilip Kürt barış sürecine geri dönülmeli" dedi.

Türkiye-AB Bakanlar Siyasi Diyalog Toplantısı için Ankara'da bulunan Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye ile üyelik müzakerelerinde hukukun üstünlüğü, insan hakları, ifade ve toplanma özgürlüğü, yargı bağımsızlığı meselelerine büyük önem verdiklerini ifade etti. 

'Ateşkes sağlanmalıdır'

Bölgedeki çatışmalı ortama değinen Mogherini, endişelerini Türk bakanlarla paylaştıklarını kaydederek,"Ateşkes ilan edilip Kürt barış sürecine geri dönülmeli" çağrısında bulundu. 

AB Komisyonu'nun komşuluk politikaları ve üyelik müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn ise, Kürt meselesinin çözümü için yapabilecekleri katkı varsa buna hazır olduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.