ABDEM Serekaniye katliamını kınadı

ABDEM Serekaniye katliamını kınadı

Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi yaptığı yazılı bir açıklamayla Serekaniye’de gerçekleştirilen katliamı kınadı.

ABDEM’in katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve Rojava halkının acılarını paylaştığının kaydedildiği açıklamada “Serekaniye'de halka sıkılan kurşunlar barış ve demokrasiye sıkılan kurşunlardır. Çünkü Rojava halkı kimseye saldırmamakta, tüm emperyalist devletlerin ve Türk devletinin Suriye'de halkları birbirine kırdırma oyununa gelmemektedir. Rojava halkı, kendi yarattığı iç örgütlülüğüyle demokratik özerkliğini inşa etmekte ve kendisini savunmaktadır” denildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Serekaniye'de IŞİD çetelerinin yaptığı katliamdan Türk devleti ve emperyalist devletlerde sorumludur. Türk devleti, Suriye'de İslam adına katliamlar yapan çeteleri eğitmekte, silahlandırmakta ve her türlü lojistik desteği sunarak Suriye'de katliamlar yapmasını sağlamaktadır. Ambulanslarla silah sevkiyatı, MIT'in kontrolünde gönderilen TIR'lar dolusu silahlarla Serekeniye'de ve Suriye'de katliamlar yapılmaktadır. Türk devleti, çetelerle olan bu ortaklığından ve daha fazla katliama ortak olmaktan derhal vazgeçmelidir.

Türk devleti, Rojava'ya yönelik ekonomik ablukasına, hendek ve duvar politikasına son vermelidir. İsrail'in mazlum Filistin halkına uyguladıklarını Türk devleti de Kürt halkına karşı uygulamaktadır. Halkların arasına zorla çekilen duvarların tarihte hükmü olmadığı gibi, Kürt halkının arasına çekilen duvarların da bir hükmü olmayacaktır.

Serekaniye'de yaşanan katliamda, Suriye'de başta HSO olmak üzere, IŞİD, El Kaide, El Nusra vb. çetelere silah sevkiyatı yapan, askeri, ekonomik ve siyasi destek sunan emperyalist devletlerde sorumludur. Sözde barış ve özgürlük götürmek adına, Esad'ın baskıcı rejimine karşı muhalefeti desteklemek adına sunulan desteğin Suriye'de yol açtığı yıkım, yüzbinlerce insanın katledilmesi, milyonlarcasının evsiz barksız kalması ve göç yollarına düşmesi tam bir dramdır. Bu durumdan çetelere destek sunan tüm güçler de sorumludur.

Suriye halklarının geleceğini belirleyecek olan, Rojava'da olduğu gibi halkların kendisidir, kendi öz yönetimleridir.

ABDEM olarak, halkların kendi kimlikleriyle, inançlarıyla, siyasal düşünceleriyle barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamasından yanayız. Barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren güçlerle dayanışma içindeyiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.