ABD'den 'PYD ofisi'ne yalanlama

ABD'den 'PYD ofisi'ne yalanlama

ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby, 'PYD'nin Washington'da temsilcilik açacağı' iddiası hakkında "Hiç böyle bir şey duymadım" dedi. İddia, Türkiye'de bazı gazetelerde yer almıştı.

Türkiye’de bazı gazetelerde yer alan ‘PYD Washington’da ofis açıyor’ iddiası ABD tarafından yalanlandı. ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, “Böyle bir şey duymadım” dedi.

‘HABERİM YOK’

Günlük basın toplantısında bir gazeteci Kirby’ye, “Suriyeli Kürt grup PYD’nin burada bir ofis açacağına dair haberler var. Bunu bilip bilmediğinizi, bu konunun resmi bir toplantıda gündeme gelip gelmediğini merak ediyorum” diye sordu. Gazetecini sorusunu yarıda kesen Kirby, “Haberim yok. Hayır, buna dair hiçbir şey duymadım” dedi.

‘HİÇ DUYMADIM’

Gazeteci bu kez, “Peki. Fakat açarlarsa, bu konuda bir kısıtlama yok değil mi?” sorusunu yöneltti. Amerikalı sözcü bu soruya yanıtında da aynı sözleri tekrarladı: “Bu konuda hiçbir şey duymadım. Size verebileceğim bir bilgiye sahip değilim, gerçekten değilim. Hiç böyle bir şey duymadım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.