ABD'den 'İran'ın Suudi Arabistan'a saldıracağı' iddiasına yanıt: Tereddüt etmeyiz

ABD'den 'İran'ın Suudi Arabistan'a saldıracağı' iddiasına yanıt: Tereddüt etmeyiz

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik 'saldırı hazırlığında olabileceği' iddialarına ilişkin, "Harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik 'saldırı hazırlığında' olabileceğine yönelik iddiaların ardından ABD'li yetkililer, konuya ilişkin açıklama yaptı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin açıklamasında, "Bu tehdit tablosundan endişe duyuyoruz. Suudi yönetimiyle askeri ve istihbarat kanalları aracılığıyla sürekli temas halindeyiz. Bölgedeki çıkarlarımızı ve müttefiklerimizi savunmak için harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğiz" denildi.

'DİKKATİ PROTESTOLARIN ÜZERİNDEN ÇEKMEK İSTİYORLAR'

Söz konusu iddia ilk olarak ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi tarafından yayınlanmıştı. WSJ, Suudi Arabistan'ın salı günü erken saatlerde ABD ile 'İran'ın saldırı hazırlığında olabileceği' yönünde istihbarat paylaştığını bildirmişi. Gazeteye konuşan ABD'li ve Suudi yetkililer, İran'ın, dikkati ülke içindeki protestolardan başka bir yere çekmek için Suudi Arabistan ve Irak'ın Erbil kentindeki bazı hedeflere yakın zamanda saldırı düzenleyebileceğini ileri sürmüştü.

'KENDİMİZİ SAVUNMA HAKKIMIZ SAKLI'

AP ajansına konuşan ABD'li bir yetkili, istihbarat paylaşımını doğrulayarak, gelişmeyi 'yakında ya da 48 saat içinde bir saldırı tehdidi' olarak niteledi.

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, ABD askeri yetkililerinin 'bölgedeki tehdit durumundan endişe duyduklarını' dile getirdi. Ryder, şöyle devam etti: "Suudi müttefiklerimizle bu konuda verebilecekleri bilgiler açısından düzenli temas halindeyiz. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi, kuvvetlerimiz nerede görev yaparsa yapsın, kendimizi koruma ve savunma hakkımız saklıdır."

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price ise, ABD'nin 'tehdit tablosundan endişe duyduğunu' söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.