ABD’den Irak yönetimine Musul için destek ve bir milyar dolar sözü

ABD’den Irak yönetimine Musul için destek ve bir milyar dolar sözü

Amerika yönetimi, Irak hükümetine ülkenin kuzeyinde Sünni milislerin Musul’a saldırısını püskürtmeye söz verdi. Haberi, 10 Haziran salı günü Reuters duyurdu.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun internet sitesinde yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, “ABD, son iki gündür Musul’da yaşananlardan, Irak ve Şam İslam Devleti üyelerinin kentin büyük bir bölümünü kontrol altına almasından son derece kaygılı. Durum ciddiyetini korumaya devam ediyor” dedi.

ABD’nin, militanlara karşı mücadele edebilmesi için Irak’a gereken desteği vereceğini de ifade eden Sözcü, Washington’un işgalcileri püskürtmek için sert ve koordineli tepki verilmesinden yana olduğunu belirtti.

Psaki, “Bir milyar dolar tutarında ilave askeri yardım ve 200 adet askeri Humvee arazi aracı konusunda kongreye bir öneri sunduk” açıklamasını yaptı.

Önerinin halen bir aylık ön değerlendirme sürecinde olduğunu da bildiren Psaki’ye göre, ABD’nin Irak ordusuna göndereceği malzeme paketi; 300 adet Hellfire hava-yer füzesi, hafif silahlar için milyonlarca mermi, binlerce tank mermisi ve helikopter cephanesi, füze, havan topları bomba, sinyal roketleri ve M-16 tipi tüfeklerden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum