ABD'den Fethullah Gülen açıklaması

ABD'den Fethullah Gülen açıklaması

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den açıklama geldi.

Reuters'ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Lüksemburg ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesine dair herhangi bir resmi talep almadıklarını söyledi.

Kerry, darbe girişiminin soruşturulması konusunda ABD'nin Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanı, "Sayın Gülen hakkında sorulacak sorular olduğunu tahmin ediyoruz" diye ekledi.

Kerry, "Açıkçası Türk hükümetini her zaman yaptığımız gibi, meşru kanıtları bize sunmaya davet ettik" dedi.

Binali Yıldırım'dan 'dost ülke' çıkışı gelmişti

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Fethullah Gülen’in bir terör örgütünün başı olduğu zaten bizim bildiğimiz ve MGK kararı da dahil her türlü iade talebini de yaptığımız birisidir. Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu adamın, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke dost değildir, Türkiye’ye karşı savaşım içindedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.