ABD'den F-35'lere S-400 şartı

ABD'den F-35'lere S-400 şartı

ABD Kongresi'nden bir heyet Ankara'da Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. Heyetin, 'F-35’lerin teslimindeki engellerin Türkiye’nin S-400’lerden vazgeçmesi halinde kaldırılabileceği' mesajı verdiği belirtiliyor.

ABD ile Türkiye arasındaki rahip Andrew Brunson krizi devam ederken, Amerikan Kongresi’nden bir heyet Türkiye’ye geldi.  Heyetin, Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğü belirtiliyor.

NTV’nin haberine göre, heyet “İlişkilerin iyileştirilmesini istiyoruz” mesajı verse de, “F-35’lerin teslimindeki engellerin Türkiye’nin S-400’lerden vazgeçmesi halinde kaldırılabileceğini” ifade etti.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alma planı nedeniyle, Amerikan Kongresi Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarını almasına şerh koymuştu. ABD Başkanı Donald Trump’ın önceki hafta imzaladığı 2019 yılı savunma bütçesinde, Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) Türkiye hakkında bir rapor hazırlaması talep ediliyordu. (Kaynak: NTV)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.