ABD’den dokunulmazlık açıklaması: Endişe duyuyoruz

ABD’den dokunulmazlık açıklaması: Endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, dokunulmazlık yasasının onaylanmasıyla ilgili olarak, “Bu değişiklik Türkiye genelinde ifade özgürlüğü üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak. Biz bundan çok endişe duyuyoruz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki milletvekili dokunulmazlığı yasasından ‘endişe’ duyduklarını belirtti.

Milletvekili dokunulmazlığı yasasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla ilgili olarak sorulan bir soruya Toner şöyle cevap verdi:

“Demokratik toplumlarda ilk ilke, yasalar önünde eşitliktir ve yasalar kapsamında korunmalıdır. Biz siyasi konuşmalarda olmak üzere, ifade özgürlüğünün korunması gerektiğine inanıyoruz. Bu kural, ülkenin yurttaşları tarafından seçilmiş politikacılar için de geçerlidir ve onların konuşmalarını da içerir. Türk hükümetine konuyla ilgili kaygılarımızı ileteceğiz.”(imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.