ABD'den Başika açıklaması: Eylemler hükümetin tam rızasıyla olmalı

ABD'den Başika açıklaması: Eylemler hükümetin tam rızasıyla olmalı

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye ile Irak arasında yaşanan ‘Başika gerilimiyle’ ilgili konuştu.

McGurk düzenlediği basın toplantısında, Türk askerinin yerel unsurları eğitmek amacıyla Başika’da bulunması yönündeki soruya, “Bu konudaki temel prensiplerimiz çok açık. Irak’taki tüm askeri eylemler Irak hükümetinin tam rızası ve koordinasyonuyla olmalı. Biz Irak’ta koalisyon olarak Irak hükümetinin rızası olmadan hiçbir şey yapmıyoruz” cevabını verdi.

Başika’daki konuşlandırmanın bir yıl önce Irak hükümetinin izni olmadan gerçekleştiğini vurgulayan McGurk, “Musul operasyonunda ana prensip şu, bir plan ve bir komuta var. Bunun dışındaki herhangi bir silahlı grup çok ciddi bir problem olabilir” diye konuştu.

Brett McGurk, sorunu diplomatik yollardan çözmek için Bağdat’taki ortaklarıyla yakın çalışma içerisinde bulunduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.