ABD'de silahlı bir grup, federal hükümet binasını işgal etti

ABD'de silahlı bir grup, federal hükümet binasını işgal etti

ABD'de silahlı bir grup, Oregon eyaletinde bulunan bir federal hükümet binasını işgal etti.

ABD'nin Oregon eyaletinde silahlı protestocular, tarlalarını satmak istemeyen çiftçileri 'adaletsiz bir şekilde cezalandıran' yetkilileri suçlayarak, bir federal hükümet binasını işgal etti.

CNN'in haberine göre, göstericiler, kundakçılıktan mahkum edilen Dwight ve Steven Hammond'a destek yürüyüşünün ardından Burns kasabası yakınlarındaki Malheur Doğal Yaşamı Koruma Merkezi'ne girdi. Savcılar, Hammonds'ların 2001 yılında kaçak avı gizlemek adına yaklaşık 4 dönüm tarlayı ateşe verdiğini öne sürerken, baba-oğlu Hammond'lar ise tarlalarını zararlı bitkilerden temizlemek ve mülklerini yangından korumak için kontrollü bir ateş yaktıklarını savunuyor.

GÜÇ KULLANILIRSA KENDİMİZİ SAVUNURUZ

Dünkü yürüyüşün ardından silahlı protestocular, merkezin kullanılmayan bir binasını işgal etti. Grup adına konuşan Ammon Bundy, "Ne kadar sürerse sürsün buradayız. Kimseye karşı güç kullanma niyetinde değiliz ama bize karşı güç kullanılırsa, kendimizi savunuruz" dedi.

Geçen yıl Arazi Yönetimi Bürosu konusunda federal yetkililer ile çıkan anlaşmazlıkta tüm ABD'nin dikkatini çeken Nevada'lı çiftçi Cliven Bundy'nin oğlu olan 40 yaşındaki Bundy, binayı işgal eden gruptakilerin silahlı olduğunu söylerken, içeride kaç kişinin bulunduğuna dair bilgi vermedi.

"Bizler terörist değiliz" diyen Bundy, "Biz endişeli ve çocuklarımıza bir şeyler bırakmak için harekete geçmek zorunda olduğumuzu fark eden vatandaşlarız" ifadelerini kullandı.

İÇERİDE ÇALIŞAN KİMSE YOKTU

ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi Sözcüsü, işgalin devam ettiğini söylerken, "Şu anda ilk olay sırasında bina içinde federal personel olmadığını teyit edebiliyoruz. Durumu izlemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Eylemlerini sonlandırmak için herhangi bir teklifte bulunmayan Bundy, işgal ettikleri binayı, tüm ABD'den insanların gelip Harney County bölgesinin insanlara topraklarını ve kaynaklarını geri almaları için yardım edecekleri bir yere çevirdiklerini söyledi. Bundy, insanların topraklarını ve kaynaklarını özgür adamlar ve kadınlar olarak korkusuzca kullanmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bundy, pazartesi günü hapse girecek Hammond'ların cezalarının hafifletilmesi konusunda yetkililere doğrudan bir çağrıda bulunmazken, "Onların davası, yetkililerin gücü kötüye kullandıklarını gösteriyor" dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.