ABD'de protestoculara ait bilgiler polise servis ediliyor

ABD'de protestoculara ait bilgiler polise servis ediliyor

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), ABD'de protestoculara ait sosyal medya bilgilerinin güvenlik güçlerine servis edildiğini bildirdi.

ACLU'nun yayımladığı rapora göre, sosyal medya hesaplarından aldığı konum bilgilerini, ticari ve reklam amaçlı analize çeviren bir yazılım olan Geofeedia'nın, ABD'de birçok emniyet kuruluşuna, Baltimore, Ferguson, Missouri ve diğer bölgelerde protestocuların şahsi bilgilerine erişim izni verdi.

Raporda, servis edilen bilgilerin güvenlik güçlerince, ülkede siyahilerin polis tarafından vurulmalarını protesto eden aktivistleri hedef almak için kullanıldığı kaydedildi. Merkezi Kaliforniya'da bulunan ACLU'nun teknoloji ve sivil özgürlüklerden sorumlu yetkilisi Matt Cagle, kaleme aldığı raporda, güvenlik güçlerinin sosyal medya bilgilerine erişerek aktivist grupları hedef aldığını ifade etti ve "Emniyet birimlerinin, Oakland ve Baltimore'daki protestoları izlemek için Geofeedia'yı kullandığını kesin olarak biliyoruz" dedi. ACLU'nun raporunun ardından Twitter ve Facebook, Geofeedia'ya özel ticari amaçlı erişim izninin kaldırıldığını duyurdu. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.