ABD’de gece kulübüne saldırı: 50 kişi yaşamını yitirdi

ABD’de gece kulübüne saldırı: 50 kişi yaşamını yitirdi

ABD’nin Orlando kentinde bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi ise yaralandı. Olayda saldırgan, polisle girdiği çatışma sonucunda vurularak öldürüldü.

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde eşcinsel kulübüne silahlı saldırı düzenlendi.

Olay Pulse Club adlı gece kulübünde meydana geldi. Görgü tanıkları saldırganın gece kulübüne girerek etrafına rastgele ateş açtığını ifade ederken; olay yerine gelen polis ve ambulans, yaralılara ilk müdahaleyi kaldırımda yaptı.

Saldırı yerel saatle gece 02.00’da gerçekleşti. Saldırı sırasında gece kulübünde 100 civarında kişi bulunuyordu. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralandı.

Saldırgan öldürüldü

Orlando polisi, Pulse Club adlı gece kulübünde etrafa ateş açan ve bazı kişileri rehin alan saldırganın öldürüldüğünü duyurdu.

Ayrıca iki silah taşıyan saldırganın üzerinde bomba düzeneği bulunduğu söyleniyordu. Olay yerinde bomba ve tehlikeli madde ekibinin gönderildiği ve patlayıcının imha edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.