ABD Venezuela'nın parasını Guaido'ya verecek

ABD Venezuela'nın parasını Guaido'ya verecek

Washington, Venezuela hükümetinin ABD'deki banka hesaplarında bulunan bazı varlıklarının muhalefet tarafından kullanılmasına ve kontrol edilmesine izin verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, kararın cuma günü alındığını açıkladı.

Venezuela’da rejim değişikliği için bastıran ABD’den yeni bir adım geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela hükümetinin ABD’deki banka hesaplarında bulunan bazı varlıklarının muhalefet tarafından kullanılmasına ve kontrol edilmesine izin vereceğini açıkladı.

KARAR NEYİ İÇERİYOR?

Buna göre, New York Federal Rezerv Bankası ile diğer Amerikan bankalarında Venezuela hükümetine veya Venezuela merkez bankasına ait olan bazı varlıkların kontrolü muhalefet lideri Juan Guaido’ya veriliyor. Kararın cuma günü alındığını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı, “Bu izin, Venezuela’nın meşru hükümetinin bu varlıkları Venezuela halkının yararına olacak şekilde korumasına yardımcı olacak” iddiasında bulundu.

Venezuela Ulusal Meclisi’nin de başkanı olan Guaido geçen hafta sosyalist hükümete ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya meydan okuyarak geçici devlet başkanlığını ilan etmiş, ABD’den tam destek bulmuştu.

Amerikan yönetimi dün de, Venezuela devlet petrol şirketine yaptırım kararı almıştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.