ABD Senatosu silahlanmayı zorlaştıran tasarıyı reddetti

ABD Senatosu silahlanmayı zorlaştıran tasarıyı reddetti

ABD Senatosu, terörle mücadele izleme listesindeki kişilere silah verilmesini zorlaştırmayı da içeren bireysel silahlanmanın kontrolü hakkındaki yasa tasarısını reddetti.

Florida eyaletinin Orlando kentindeki bir eşcinsel gece kulübünde düzenlenen ve 49 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından Senato önüne silahlandırmanın kontrol edilmesine yönelik dört yasa tasarısı gitmişti.

Ancak, Demokrat ve Cumhuriyetçi Senatörler rakip parti aleyhine oy kullanarak tasarıların görüşülmesinin kabul edilmesini engellediler.

Senatörler, silahlı saldırıların nasıl engelleneceği konusunda ortak bir karara varmış değil.

Cumhuriyetçi Senatör John Cornyn, "Bazı meslektaşlarımız bu konuyu silahlanmanın kontrolü üzerinden anlamak istiyorlar. Ancak asıl açımız aşırı İslamcılığın engellenmesi olmalı çünkü Orlando'da yaşananın asıl nedeni buydu" diyor.

Demokrat Senatör Barbara Mikulski ise, "Neden bir uçağa binerken terörist bir saldırı olasılığına karşı oldukça sıkı şekilde aranıyoruz da, terörizm şüphesiyle izlenen kişilerin silah almasında herhangi bir kontrol yapmıyoruz?" diye sordu.

Cumhuriyetçiler ve Ulusal Silah Derneği (NRA) üyeleri, sınırlamaların izleme listelerine güçlü gerekçeler olmadan konulan kişilerin silah alma haklarının ihlal edileceğini söylüyor.

Silahlanma hakkını savunanlar, Amerikan Anayasası'nın böyle bir sınırlamayı yasakladığını söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.