ABD Savunma Bakanı James Mattis Bağdat'ta

ABD Savunma Bakanı James Mattis Bağdat'ta

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Bağdat’ta Iraklı yetkililerle Musul operasyonunu ve IŞİD’e karşı mücadeleyi görüştü.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James Mattis bugün ilk kez Irak'a ziyaret geçekleştirdi. Mattis, Irak Savunma Bakanı İrfan Mahmut El Hiyali ve Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile görüştü.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Iraklı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerde ülkesinin Irak'a olan desteğini vurguladı. Savunma Bakanlığı binasında görüşen Mattis ve El Hiyali, daha sonra heyetler arası görüşmelere geçti. Görüşmelere Genelkurmay Başkanı Osman El Ganimi de katıldı. Görüşmelerde IŞİD'le mücadele ve Musul'un batı yakasının kurtarılması konuları ele alındı. Mattis Iraklı güvenlik güçlerinin Musul operasyonunda göstermiş olduğu performansı övdü.

ABD Savunma Bakanı Mattis ayrıca Başbakan Haydar El İbadi ile bir araya geldi. Bakan Mattis görüşmede ülkesinin terörle mücadele konusunda Irak'a olan desteğini yineledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinen James Mattis geçtiğimiz iki yılda Irak ordusunun gösterdiği gelişime dikkat çekti.

Görüşme sırasında konuşan Başbakan Haydar El İbadi de Irak topraklarında hiç bir yabancı gücün bulunmadığını söyledi. Haydar El İbadi Irak'ta sadece askeri müsteşarların bulunduğunu vurgulayarak Iraklı güçlerin IŞİD'e karşı savaştığını ifade etti.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Bağdat ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada kimsenin petrolüne el koyma niyetleri olmadığını söylemişti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.