ABD: Sarraf ve darbe suçlaması saçmalık!

ABD: Sarraf ve darbe suçlaması saçmalık!

ABD Dışişleri, Rıza Sarraf davasının siyasi olduğu suçlamasını reddetti. Sözcü Heather Nauert bu suçlamaya 'saçma' dedi; "ABD'nin darbe körüklemeye çalıştığına dair yorumlar yapmak saçmalık. Ve bunu onların da bildiğini düşünüyorum" diye konuştu.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Rıza Sarraf davasının Türkiye’ye karşı bir komplo olduğu yorumu için ‘saçmalık’ dedi.

Nauert günlük basın toplantısında, “ABD Türkiye’ye karşı bir komplo mu kuruyor?” sorusuna gülümseyerek şu yanıtı verdi:

“Bu hikâyeyi, bu bahaneyi Türkiye’den daha önce de duyduk ve size, bize en son bir tür darbeyi kışkırtmaya çalışma suçlaması yönelttşkle zamanla aynı yanıtı vereceğim. Ve bunun saçma olduğunu söyleyeceğim. Bizim bir ilgimiz yok. Bu dava konusunda sizi Adalet Bakanlığı’na yönlendirmek durumundayım.”

Nauert, ABD’nin Türkiye’yle ilişkisinde bir değişikliğe gidip gitmeyeceğine ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

“Bu sene baz ülkelerle ilişkimizin inişli çıkışlı olduğuna tanık ettik. Bir evlilik gibi; İyi ve bazen kötü günleriniz oluyor, değil mi? Ve bir taraf bazen, sonradan pişman olacakları şeyler söyleyebiliyor. Onlar bir NATO üyesi. ABD’nin kıymetli bir müttefiki. Türkiye’yle güçlü bir ilişkimiz var. Fakat esasında, ABD’nin darbe körüklemeye çalıştığına dair yorumlar yapmak saçmalık. Ve bunu onların da bildiğini düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.