ABD S-400'e alternatif önerdi!

ABD S-400'e alternatif önerdi!

ABD'nin, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almaması için ağırlığını koyduğu ortaya çıktı. Amerikan Dışişleri'nin, Türkiye'ye S-400 yerine Patrio hava savunma sistemleri satmak için görüşme başlattığı açıklandı.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alma planı NATO ve ABD’nin tepkisini çekerken, Washington’ın Ankara’ya Rus sistemlerine alternatif olarak Patriot hava savunma sistemleri satmak için devreye girdiği ortaya çıktı. Amerikan Dışişleri’nin Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Tina Kaidanow, Türkiye’yle Patriotlar için görüşme yapıldığını açıkladı.

Kaidanow, Amerikan Dışişleri’nin ‘Türklere Patriotlar konusunda ne yapabileceğimizi anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Amerikalı yetkili Washington’ın, ‘müttefiklerinin kullandığı sistemlerin stratejik ortaklığa destek vermesini istediğini’, Türkiye için de bunun Patriotlarla yapılabileceğini söyledi. Kaidanow, ‘Türkiye’nin S-400 alarak Rusya’nın Avrupa’da bazı hoş karşılanmayan davranışlarına yardımcı olacağı’ yorumunu yaptı.

Askeri uçakların tanıtıldığı Farnborough Hava Şovu’nda gazetecilere konuşan Kaidanow, fuar kapsamında Amerikan hükümeti yetkililerinin müttefikleri ile görüştüğünü belirtti. Ancak Türkiye’den bir heyetle de görüşme yapılıp yapılmadığını söylemedi.

Son olarak, NATO Hava Kuvvetleri Komutanı Tod Wolters, Türkiye’in S-400 planının NATO açısından riskli olduğu yorumunu yapmıştı. Wolters, Türkiye’nin S-400 alması halinde Rusya’nın F-35 uçaklarıyla ilgili bilgi sahibi olacağı eleştirisi getirmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.