ABD: Rusya ile aramızda fikir ayrılığı var

ABD: Rusya ile aramızda fikir ayrılığı var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Bizim Rusya ile Suriye'nin geleceğine yönelik planlarımızın aynı olmadığı kimseyi şoke etmemeli. Aramızda bir sürü fikir ayrılığı var" dedi.

Kirby, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Rus mevkitaşı Sergey Lavrov ile İsviçre'nin Zürih kentinde yapacağı görüşmede, Suriye ile alakalı birçok konunun yanı sıra 25 Ocak'ta Cenevre'de Suriyeli muhaliflerle yapılacak görüşmelere hangi grupların katılacağını konuşacaklarını söyledi.

Suriye'de siyasal çözüm arayışlarına yönelik yapılacak görüşmelerde hangi muhalif grupların katılıp katılmayacağına dair net bir listenin henüz oluşturulmadığını söyleyen Kirby, "Bu konuda hâlâ halledilmesi gereken meseleler var" dedi.

'KİMSE ŞOKE OLMAMALI'

Kirby, ABD ve Rusya arasında, Suriye'deki hangi muhalif grupların terör listesinde olması gerektiği yönündeki ortak anlayışın Cenevre görüşmelerinden önce halledilmesini umduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizim Rusya ile Suriye'nin geleceğine yönelik planlarımızın aynı olmadığı kimseyi şoke etmemeli. Aramızda bir sürü fikir ayrılığı var ve Suriye'deki siyasal çözüme nasıl ulaşacağımız noktasında hâlâ uzlaşmamız gereken meseleler var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.