ABD Ordusu tek bir fırkateyni 12 saatte batırabildi

ABD Ordusu tek bir fırkateyni 12 saatte batırabildi

ABD ordusunun Pasifik Okyanusu’nda gerçekleştirdiği tatbikatta bir firkateyn havadan, denizden ve karadan gerçekleştirilen ve 12 saat süren bombardıman sonunda batırılabildi.

ABD ordusu tarafından uzun yıllar kullanılan USS Thach isimli firkateyn, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen füze denemesi tatbikatına son kez katıldı. Tatbikat, Pasifik Okyanusu kıyısındaki Hawaii’nin Kauai adasının yaklaşık 102 kilometre açıklarına getirilen firkateynin yakıtının boşaltılması ve mühimmatın gemiden çıkarılmasının ardından başladı.

Her 2 yılda bir gerçekleştirilen tatbikata son kez katılan fırkateyn ABD, Kanada, Avustralya ve Güney Kore’ye ait uçak, gemi ve denizaltılarla havadan, karadan ve denizden saatlerce bombalandı. İlk olarak Güney Kore’ye ait denizaltı ile vurulan emektar firkateyn, daha sonra Avusturalya’ya ait firkateyn ve helikopterden fırlatılan füzelerin hedefi oldu.

USS Thach firkateyni toplamda yaklaşık 2 bin 267 kilo patlayıcı ile vuruldu. 2013 yılında görevini tamamlayan firkateyn, 12 saat süren bombardımanın sonunda batırılabildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.