ABD Musul'da 105 sivilin öldürüldüğünü kabul etti

ABD Musul'da 105 sivilin öldürüldüğünü kabul etti

ABD, Musul'da 105 sivilin hayatını kaybettiğini kabul etti. ABD, sebebin IŞİD tarafından yerleştirilen patlayıcılar olduğunu söylüyor.

ABD askeri yetkilileri Musul’da IŞİD’e yönelik yapılan hava harekatında 105 sivilin öldürüldüğünü kabul etti. BBC”nin haberine göre ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Musul’da hassas güdümlü mühimmatla gerçekleştirilen hava saldırısında IŞİD üyesi iki keskin nişancı hedef alınmış olmasına rağmen, bombaların militanların bir bina içine yerleştirdikleri patlayıcıları tetiklediğini açıkladı. CENTCOM, binada meydana gelen patlamada alt katlara sığınmış olan sivillerin göçük altında kaldığını ifade etti.

İzleme örgütleri tarafından verilen bilgilere göre Doğu Suriye’de ABD’nin koalisyon güçleriyle gerçekleştirdiği başka bir hava saldırısında da 35 kişi hayatını kaybetti.  Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre IŞİD kontrolünde bulunan Deyr Zor bölgesindeki El Meyadin bölgesine yapılan harekatlarda ölenler arasında IŞİD üyelerinin aileleri, çocuklar da dahil, yer alıyordu.

CENTCOM ise Mart ayında Irak’ta yapılan başka bir saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Görgü şahitlerine göre bombalanan binalarda 36 tane silahsız insan vardı. ABD yetkilileri ise durum hakkında bir kanaate varmak için yeterli delil olmadığını savunuyor. ABD’den gelen açıklamada istenmeyen hasarları engellemek için özel bir bomba seçildiğini, buna rağmen IŞİD’lilerin yerleştirdiği patlayıcılar yüzünden patlamanın beklenenden dört kat daha fazla etki yarattığı belirtiliyor.

Musul’u geri almak için yapılan operasyonlar devam ederken bölgeden yüz binlerce kişi kaçtı. Bölgede, Irak güvenlik güçleriyle beraber içinde ABD hava kuvvetleri tarafından desteklenen peşmerge güçleri ve Şii milisleri’nin de dahil olduğu binlerce kişi bulunuyor. Bu yılın Ocak ayında koalisyon güçleri Musul’un doğusunun IŞİD’den kurtarıldığını açıklamıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.