ABD Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

ABD Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçiliğin, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin sosyal medya beğenisi hakkında açıklamada bulunması istendi.

Twitter’dan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağlık durumuyla ilgili bir yorumun Amerikan Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından beğenilmesine Dışişleri Bakanlığı’ndan da tepki geldi. MHP ve AK Parti Sözcüsü Çelik de özür talep etti. ABD Büyükelçiliği ise ‘beğeninin’ yanlışlıkla olduğunu ifade ederek, özür diledi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı (Büyükelçi şehir dışında olduğundan) bakanlığımıza çağrılarak, büyükelçiliğin dünkü sosyal medya paylaşımı hakkında açık ve net izahatta bulunulması istenmiştir” denildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise Bahçeli’nin sağlık durumunun iyi olduğunu, önümüzdeki hafta görevinin başında olacağını belirtti. Yalçın, gazeteci Ergun Babahan tarafından paylaşılan Tweetin, ABD Büyükelçiliği Twitter hesabından beğenilmesini eleştirerek, “Bahçeli’siz bir siyaset hayali kuranlar hayal kırıklığına uğrayacak” dedi. Yalçın, ABD’nin MHP’den özür dilemesini de talep etti.

XTepkilerin ardından ABD Büyükelçiliği’nden de açıklama geldi. Büyükelçilik, Twitter hesabından, “Bugün Büyükelçilik Twitter hesabından, yanlışlıkla bir tweet beğenilmiştir. Bu hatadan dolayı pişmanız ve her türlü karışıklık için özür diliyoruz” mesajı paylaşıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.